Nyheter!

Vill ni prova på att träna fäktning i Göteborg!

Träna fäktning i Göteborg

Prova på Fäktning i Göteborg

Fäktning är en modern olympisk sport med historiska rötter som går tillbaka hundratals år.
Dess blandning av sport och konst, vetenskap, gör fäktning till en verkligt unik aktivitet.
En fäktare måste använda sitt sinne och sin kropp för att besegra sina motståndare,
som bygger på en mängd tekniker, taktik och trick. Det är denna mentala aspekten som gör sporten
så engagerande och lättillgänglig. Motion blir roligt och givande, medan vuxna och barn kan utveckla
sin koordination, reflexer, balans och flexibilitet i en rolig och säker miljö.

Ungdoms gruppen på Tisdagar börjar bli full men vill man prova på så går det bra att anmäla sig till denna grupp ändå.

Vi kommer att få fler träningstillfällen så snart medlemmar börjar betala medlemsavgiften.

Prova på / Medlemsavgift på 50 kr betalas in till postgiro / bankgiro efter första prova på tillfället.

Träningsavgiften på 1500 :- betalas in när man bestämt sig för att fortsätta .

Vi kommer att ge er ett inbetalningskort med vårat postgiro/bangiro ,

Tänk på att fylla i namnet när ni betalar in via er internet bank.

Vi kommer att lösa en internet lösning , Pay Pal eller liknande för att göra det enklare .

MVH AFF

Intervju på Svenska fäktförbundets hemsida!

En ny fäktförening har bildats i Göteborg!

20 december, 2011 00:25 |

Lars Liljegren

Drivande kraft i Allez Fäktförening Göteborg AFF är Adam Larsson, tidigare landslagsfäktare.

Hallå där Adam Larsson, varför bildade ni klubben?
– Vi tyckte att det behövdes en ny klubb i Göteborg.

Vilka är tränarna?
– Jag själv är huvudtränare och kommer att vara anställd. Just nu arbetar jag ideellt tills klubben kommer igång. Går det bra, så är tanken att jag ska jobba vidare som tränare på klubben.
– Kjell Andersson är hjälptränare och har fäktat i ca 10 år. Han har varit med på lag – SM och SM. Jesper Petersson är också hjälptränare och har fäktat på lag – SM och SM.

Vilket/vilka vapen ska ni satsa på?
– Värja är det vapen som passar vår förening bäst för tillfället, eftersom vi har kompetens inom detta område.
– Skulle det vara så att någon blir intresserad av florett eller sabel, startar vi detta så fort vi har ekonomi till att anställa någon duktig tränare inom detta område.

Vilka hoppas ni ska komma med som medlemmar?
– Ungdomar, motionärer och fäktare som har varit, eller är, elit fäktare.
– Vi riktar först och främst in oss på ungdomar, för det är här framtiden byggs upp. Men det skadar heller inte att ha någon att se upp till. Därför har vi även fäktning för motion och elit.

Om vi träffas om fem år, hur hoppas Du då kunna beskriva klubben?
– Vi har två duktiga tränare. Fäktarna får bra kvalitet på träningen med rätt upplägg.
– Vi är en förening som man längtar till som fäktare. En plats med glädje, hård träning och framåtanda. Förhoppningsvis framgångsrika även på tävlingar!

Du själv då, hur går det med Din egen fäktning?
– Jag tränar löpning och styrka regelbundet. Kommer att dyka upp på tävlingar framöver, t.ex. på SAF – pokalen och se om jag kan göra något där .

Vilka egna fäktmeriter är Du själv mest stolt över? Vilka är Dina finaste minnen?
– Jag var 3:a på JEM -96. Det var kul men det är längesen nu. I Challenge Bernadotte var jag bland de 16 bästa -96. Tre gånger har jag vunnit Ljungbymaran. Weisser Bär 15:e plats 2010 var den senaste stora tävling, där det gick bra.
– SM-guld i lag med både Djurgården och GFK är roliga minnen. Men det jag kommer ihåg allra bäst var när jag vann mitt första SM-guld i lag med Peter Vanky och Robert Dingl för Djurgården.
– Mitt största fäktminne var första gången jag kom till Djurgårdens IF och såg hur hårt de tränade. Det var inspirerande att träna tillsammans med Peter och Robert. Och tränarna Bêla Rerrich och Göran Flodström gjorde ett fint jobb och stöttade de som satsade.

Intervjun finns på www.fencing.se

Vi är nu medlemmar av Svenska Fäktförbundet !

2011-12-14

Vi är den nyaste Fäkt föreningen i Göteborg !
www.fencing.se

Vi kommer att uppdatera alla nya händelser här på vår nyhetssida .
Vårt mål är inte att bli störst utan en förening med bra kvalite.
En förening med mycket glädje och hård träning.

All utrustning ingår första terminen.
Välkomna till Nyavarvet kl 19   den 22 /11 , 29/11 , 6/12
(kom en eller två gånger och prova för en kostnad av 50 kr),

Nybörjare

Prova på !!

22/11  Platser kvar !
29/11 Platser kvar!
6/12 Platser kvar!

Kurserna håller på i en dryg timme och omfattar grunderna i fäktning.
Om ni är intresserade så skicka era uppgifter till oss eller ring .

Praktiska upplysningar

UTRUSTNING: Den egna utrustningen är långa träningsbyxor

och träningsskor med ljus sula.  Övrig utrustning lånar vi ut den första terminen.

Träningstiderna för vårterminen 2012 :
Var ute i god tid och anmäl ert intresse att komma och prova på !
Gör er förfrågan på hemsidan/ via telefon

Start 17: e Jan

Ungdom 7år -13år
Tisdag: 18.00-19.00
Onsdag:18.00-19.00

Motion & Elit
Tisdag: 19.00-20.00
Onsdag: 19.00-20.00

Allez Fäkt förening bildades den 11: oktober 2011 efter ett trevligt årsmöte.
Vi bjuder in alla medlemmar till Årsmöte den 11:e Oktober.

För mer information och möteshandlingar kontakta Adam

Allez Fäkt förening bildades den 11: oktober 2011 efter ett trevligt årsmöte.
Vi bjuder in alla medlemmar till Årsmöte den 11:e Oktober.

Vi har en bit kvar men vi är positiva och tror att vi kommer att bli en framgångsrik klubb.

För mer information och möteshandlingar kontakta Adam

Här finns vi !