AFF

Vill ni prova på att träna fäktning i Göteborg!

Prova på Fäktning i Göteborg

Fäktning är en modern olympisk sport med historiska rötter som går tillbaka hundratals år.
Dess blandning av sport och konst, vetenskap, gör fäktning till en verkligt unik aktivitet.
En fäktare måste använda sitt sinne och sin kropp för att besegra sina motståndare,
som bygger på en mängd tekniker, taktik och trick. Det är denna mentala aspekten som gör sporten
så engagerande och lättillgänglig. Motion blir roligt och givande, medan vuxna och barn kan utveckla
sin koordination, reflexer, balans och flexibilitet i en rolig och säker miljö.

Intervju på Svenska fäktförbundets hemsida!

En ny fäktförening har bildats i Göteborg!

20 december, 2011 00:25 |

Lars Liljegren

Drivande kraft i Allez Fäktförening Göteborg AFF är Adam Larsson, tidigare landslagsfäktare.

Hallå där Adam Larsson, varför bildade ni klubben?
- Vi tyckte att det behövdes en ny klubb i Göteborg.

Vilka är tränarna?
- Jag själv är huvudtränare och kommer att vara anställd. Just nu arbetar jag ideellt tills klubben kommer igång. Går det bra, så är tanken att jag ska jobba vidare som tränare på klubben.
- Kjell Andersson är hjälptränare och har fäktat i ca 10 år. Han har varit med på lag – SM och SM. Jesper Petersson är också hjälptränare och har fäktat på lag – SM och SM.

Vilket/vilka vapen ska ni satsa på?
- Värja är det vapen som passar vår förening bäst för tillfället, eftersom vi har kompetens inom detta område.
- Skulle det vara så att någon blir intresserad av florett eller sabel, startar vi detta så fort vi har ekonomi till att anställa någon duktig tränare inom detta område.

Vilka hoppas ni ska komma med som medlemmar?
- Ungdomar, motionärer och fäktare som har varit, eller är, elit fäktare.
- Vi riktar först och främst in oss på ungdomar, för det är här framtiden byggs upp. Men det skadar heller inte att ha någon att se upp till. Därför har vi även fäktning för motion och elit.

Om vi träffas om fem år, hur hoppas Du då kunna beskriva klubben?
- Vi har två duktiga tränare. Fäktarna får bra kvalitet på träningen med rätt upplägg.
- Vi är en förening som man längtar till som fäktare. En plats med glädje, hård träning och framåtanda. Förhoppningsvis framgångsrika även på tävlingar!

Du själv då, hur går det med Din egen fäktning?
- Jag tränar löpning och styrka regelbundet. Kommer att dyka upp på tävlingar framöver, t.ex. på SAF – pokalen och se om jag kan göra något där .

Vilka egna fäktmeriter är Du själv mest stolt över? Vilka är Dina finaste minnen?
- Jag var 3:a på JEM -96. Det var kul men det är längesen nu. I Challenge Bernadotte var jag bland de 16 bästa -96. Tre gånger har jag vunnit Ljungbymaran. Weisser Bär 15:e plats 2010 var den senaste stora tävling, där det gick bra.
- SM-guld i lag med både Djurgården och GFK är roliga minnen. Men det jag kommer ihåg allra bäst var när jag vann mitt första SM-guld i lag med Peter Vanky och Robert Dingl för Djurgården.
- Mitt största fäktminne var första gången jag kom till Djurgårdens IF och såg hur hårt de tränade. Det var inspirerande att träna tillsammans med Peter och Robert. Och tränarna Bêla Rerrich och Göran Flodström gjorde ett fint jobb och stöttade de som satsade.

Intervjun finns på www.fencing.se

Vi är nu medlemmar av Svenska Fäktförbundet !

About these ads