fbpx

Historia

Allez Fäktförening Göteborg är en ideell idrottsförening för sportfäktning i värja. Föreningen skapades i oktober 2011. Grundarna Kjell Andersson, Gustav Öberg, Adam Larsson och Jesper Peterson vision var att föreningen skulle vara en plats för värjfäktning i Göteborg där alla känner sig välkomna och vill komma tillbaka till.

Under de första åren var Adam Larsson föreningens huvudtränare men ersattes sedan med Sergej Miltchakov. Föreningen är även stolt över fäktaren Isaac Ive som för närvarande fäktar framgångsrikt i USA och som vunnit svenska mästerskapen för ungdomar och kadetter.

De första åren bedrevs träningen på Nya varvet i Göteborg men då föreningens lokaler skulle byggas om till andra ändamål, flyttade föreningen tillfälligt till Fixfabriken.  Lokalen Fixfabriken delades med Göteborgs Historiska Fäktförening. År 2018 flyttade Allez Fäktförening Göteborg till den nuvarande lokalen i Gamlestaden.

Föreningen har sedan grunden vuxit sakta och består idag av ca 100 medlemmar i olika åldrar. Föreningsnamnet förkortas AFF Göteborg och föreningens färger består av blått, svart och vitt. Logotypen med värjor i cirkelform och det faktum att föreningen heter Allez (kom igen, på franska och en term i fäktning för att börja) symboliserar visionen om att vara en bred inkluderande och välkomnande förening.

Lär känna våra medlemmar och styrelsen.

%d bloggare gillar detta: