fbpx

Medlemmar

Möt några av våra medlemmar

allez_medlem1

Hanna
Ålder: 13
Har fäktats i: Ca 1,5 år

Hanna tränade inte någon sport innan hon började fäktas. Hon och en kompis letade därför efter olika sporter att testa på och hittade i samband med det Allez Fäktförening. Hon berättar att hon tycker om att fäktningen är krävande rent tekniskt och att man behöver ett taktiskt tankesätt. Hanna skulle kunna tänka sig att tävla i framtiden men just nu tränar hon främst för att hon tycker att fäktningen är rolig.

allez_medlem2

Charlie
Ålder: 14
Har fäktats i: Ca 1,5 år

Charlie fick höra om fäktningen genom sin kusin Hanna. Han säger att han hade haft tankar på att börja träna en ny sport redan innan och därför valde att gå på en träning. Han berättar att han tycker om att fäktningen är en annorlunda sport som skiljer sig från sporter som olika typer av lagsporter. iden men just nu tränar hon främst för att hon tycker att fäktningen är rolig.

allez_medlem3

Elena
Ålder: 12
Har fäktats i: 7 mån

Elena berättar att hon tidigare testat på många olika sporter. Bland annat ridning, tennis, fotboll, handboll och balett. Men hon fastnade till slut för fäktning och kombinerar nu det tillsammans med ridning. Det hon tycker om mest med fäktningen är att träffa sina kompisar på träningen.

allez_medlem4

Alva
Ålder: 11
Har fäktats i: 7 månader

Alva började träna fäktning under samma tid som Elena. Hon berättar att hon tidigare dansat men fick upp ögonen för fäktningen under en prova-på dag på Liseberg. Efter prova-på-dagen beslutade hon sig för att komma på en träning och testa på sporten. Hon tycker likt Elena att det bästa med fäktningen är att träffa sina kompisar och att lära känna nya personer.

allez_medlem5

Cedrik 
Ålder: 13
Har fäktats i: 2 år

Cedrik kände någon fäktades på Allez fäktförening redan innan han själv började och blev på så sätt uppmärksammad på sporten. Tidigare har han tränat både pingis och fotboll men inte fastnat helt. Han säger att det inte finns någon specifikt han tycker om med fäktning utan att han gillar allt. I framtiden kanske han skulle vilja tävla, men just nu tränar han för skojs skull.n är att träffa sina kompisar på träningen.

allez_medlem6

Mikkel
Ålder: 13
Har fäktats i: Drygt sex månader

Mikkel kände ingen som fäktades innan han själv började men han berättar att han tyckte att det verkade som en rolig sport. Likt Cedrik valde han att gå på en träning för att testa på. Sedan dess har han tränat regelbundet. Han säger att det han tycker mest om med fäktningen är att man får röra sig mycket och att man blir vältränad.

allez_medlem7

Michele
Ålder:
Har fäktats i: 7 år med vissa uppehåll

Det var Micheles pappa Jesper som fick honom att börja med fäktning. Michele säger att han tycker om att lära sig nya saker och att det är en del av det som gör att han fastnat för fäktning. En av de saker han tycker är roligast med sporten är att tävla. Han har bland annat tävlat i SM tidigare och tycker särskilt om lagtävling. Michele berättar också att han just nu går det sista året på gymnasiet och att han därför spenderar en stor del av sin tid utöver fäktningen på studier.men just nu tränar han för skojs skull.n är att träffa sina kompisar på träningen.

allez_medlem8

Lasse
Ålder:
Har fäktats i: 8 år

Lasse blev indragen till fäktningen av sin son en julafton och har varit fast sedan dess. Idag är han en engagerad medlem inom föreningen och han bland annat renoverat en stor del av lokalen. De andra medlemmarna kallar honom skämtsamt för “största fixarn”. Fäktningen är för honom dels ett sätt att få motion och dels en rolig sport att träffa sina vänner genom. Han säger att han är en lycklig pensionär som håller på med fäktning för skojs skull.

allez_medlem9

Gustav
Ålder:
Har fäktats i: Totalt 20 år

Gustav har tränat fäktning sedan barnsben. Eftersom att han valde att inte satsa professionellt slutade han att tävla då han blev senior. Idag tränar har för att han älskar sporten. Han ser fäktningen dels som ett sätt att träna styrka och kondition och dels som ett sätt att rensa tankarna, detta eftersom att sporten är intensiv och kräver koncentration. Utöver att träna är han en aktiv medlem inom föreningen. Han är ansvarig både som kassör och informatör. Rollen som informatör innebär att han är ansvarig för det som publiceras på föreningens sociala medier. Gustav har också hand om de event Allez fäktförening håller i, exempelvis möhippor.

allez_medlem10

Kirinn
Ålder:
Har fäktats i: 2 år

Kirinn började att fäktas för två år sedan, i början mest för att hans son Georgy skulle börja fäktas. Han har tidigare tränat brottning men efter att ha fått problem med axeln blev han tvungen att sluta. Samtidigt var Kirinns pappa fäktare i Ryssland, på så sätt var fäktning en naturlig sport han drogs till. Han säger att fäktning är den roligaste sporten han testat. Han tycker om att sporten är teknisk och kräver tankekraft på samma gång som den är energisk. Han tränar två gånger i veckan och utöver fäktningen håller han på med konst, främst teckning.

allez_medlem11

Georgy
Ålder:
Har fäktats i: 2 år

Georgy berättar att han har testat många lagsporter tidigare ville börja med en mer individuell sport där man har mer kontroll. Han har alltid haft ett intresse för fäktning och tyckt om tanken av en duell. Att gå från lagsport till fäktning blev därför en passande övergång. Han tycker om att sporten är så taktisk, han beskriver det som ett sorts “live-chack” där man måste tänka över sina steg och överlista sin motståndare. Samtidigt uppskattar han att föreningen är så välkomnande och att det är okej att bara komma dit och ha kul. Han berättar att han också tycker om att träningen är ett tillfälle för honom att ”bonda” med sin pappa Kirinn. Georgy tränar två gånger i veckan och när han inte fäktas pluggar han på det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet.

allez_medlem12

Markus
Ålder:
Har fäktats i: 8 år

Markus berättar att han blev introducerad till fäktningen av en kompis och beslutade sig för att komma på en av träningarna för att testa på. Tidigare har han hållt på med friidrott men fastnade aldrig helt för någon av friidrottsgrenarna. Redan den första fäkträningen trivdes han och har sedan dess bland annat tävlat i SM och på olika tävlingar runtom Värmland där han ursprungligen är ifrån. En av de saker han uppskattar med fäktningen är att den kräver mycket fokus och snabba rörelser. Markus pluggar just nu till civilingenjör inom elektroteknik.ngen håller han på med konst, främst teckning.

  • allez_bildspel1
  • allez_bildspel2
  • allez_bildspel3
  • allez_bildspel4
%d bloggare gillar detta: