fbpx

Om att tävla

Sugen på att börja tävla?

Steget från träning till tävling behöver inte vara så stort. Tävlingar är ett bra sätt att träna på, oftast med många matcher och möjlighet att få möta nya motståndare. Tala med Adam eller Alexander om du vill börja tävla så får du hjälp av dem.

Här är några förslag på tävlingar som man kan börja med. De enklaste tävlingarna, som Silvervärjan för ungdomar och Coupe Nouvelle för vuxna, ställer inga krav på tävlingslicens och vill man låna utrustning från sin förening så går det oftast bra (bara man frågar först).

När man börjar bli mer van så kan man testa att lägga till en högre “nivå” också. Motståndet kan vara lite svårare, oftast behöver man ha komplett egen utrustning och ibland är det krav på tävlingslicens. På dessa mellannivåer så åker man oftast inte ut bara för att man förlorar ett par matcher, utan man får fäkta mycket! Med rätt inställning så är det bra träning oavsett vilken nivå man själv fäktar på. När det gäller mästerskap och tävlingar med krav på licens, utrustning osv, så kolla alltid med Adam först. Anmälan till sådana tävlingar sker alltid genom Adam.

Lagtävlingar kan upplevas som lite lättare att åka på. Man är då ett gäng som fäktar ihop, kanske är en tränare med, och det kan kännas tryggare än att åka som ensam fäktare på en tävling. På lagtävling är det extra viktigt att ta hand om varandra och ha kul tillsammans!

Tänk på att vi tävlar för att det är kul och även om det går dåligt så är det bra träning inför nästa gång!

Lycka till och prata med tränarna om du har några frågor.

Final_Trophee_Monal_2012_n08
Foto: Marie-Lan Nguyen

 

 

 

%d